Posielame obratom, máme veci SKLADOM :)

Výbava pre bábätko na leto

To ako si pripraviť výbavičku pre bábätko na letné mesiace vás momentálne veľmi zaujíma. Prišlo nám niekoľko podnetov, že vám to robí problém a tak vám všetky naše odskúšané finty spíšeme v tomto článku, ku ktorému sa môžete kedykoľvek vrátiť. Aká by teda mala byť výbava pre bábätko na leto? Čítajte ďalej.

V materiáloch vedie ľan

 

O benefitoch produktov vyrobených z ľanu sme vám písali už v predchádzajúcom blogu. Ale môj tip č.1 je práve ľan, pre jeho termoregulačné vlastnosti. Ak plánujete kupovať hniezdo, tak určite zvoľte práve to ľanové. Bábätku v ňom bude príjemne za každého počasia. Keď sa ochladí, stačí ho prikryť napr. našou ľanovou dekou s biobavlnou, ktorá je na chladnejšie letné dni ako stvorená. 

Ak bábätko bude spávať vo svojej postielke, vyberte mu ľanovú plachtu. Nebude sa prehrievať a k tomu ešte aj ľan skvelo odvádza pot z tela. To, či sa bábätko prehrieva zistíte jednoducho - bude nespokojné a uplakané. Skontrolovať ho môžete aj na zátylku, ak ho má veľmi horúci a spotený, je mu príliš teplo.

Zavinovať alebo nie?

 

Každé bábätko je iné a tak, čo bude vyhovovať jednému, nemusí aj druhému. Niektoré bábätká si zavinovanie vyžadujú aj v teplých mesiacoch. Môžete preto vyskúšať niekoľko vecí:

  • naše zavinovačky na 1 alebo 3 mašle (v lete bývajú aj chladnejšie dni a je to najlepšia voľba pre manipulovanie s novorodencom v prvých týždňoch)
  • skvelou alternatívou na horúce dni je zavinovanie do našej mušelínky. Rozmer 120x120 cm je veľkorysý a dobre sa s ňou pracuje (a samozrejme ju využijete nie len na zavinovanie.)
  • zavinovať bábätko môžete aj do našej novinky - ľanovej zavinovačky alá mušelínka. Je to 100% predpraný ľan a spája v sebe výhody termoregulácie našich klasických zavinovačiek na mašle a mušelínky, s jej ľahkosťou a spratnosťou.

Čím prikrývať?

 

Hoci sme si už asi zvykli, že detičky sa v noci zvyknú odkopať, aj tak nás to stále núti zakryť ich. V lete sa nám môže zdať, že to ani nie je potrebné, ale najmä ak sme zvyknutí veľa vetrať, spať pri otvorenom okne, je fajn mať po ruke ľahkú prikrývku.

Vybrať si môžete opäť už medzi vyššie spomínanými produktami - mušelínkou a ľanovou mušelínkou. Tie sú skvelé aj do kočíku alebo na zatienenie v aute, aby slniečko nesvietilo bábätku do tváre.

A do postieľky môžete siahnuť aj po našej waflovej deke, ktorá je zložením bavlny a ľanu.

 

Myslite aj na staršie detičky, aj tým môže byť v lete priveľmi teplo. Zvoľte pre ne ľanovú plachtu a obliečky do postele, prípadne ako prikrývku ľanovú deku s biobavlnou, na tie chladnejšie letné dni.

 

Pomohli vám tieto naše tipy? Ak áno, dajte nám vedieť. Spätná väzba od našich zákazníkov, je pre nás veľmi dôležitá.