Posielame obratom, máme veci SKLADOM :)

Ľan je láska

Jeden z našich najobľúbenejších materiálov, ktoré pri výrobe výbavičky pre bábätko používame je ľan. Učaroval nám hneď na prvý “omak”. Vedeli sme, že to je to pravé. Ak s ľanom ešte nemáte skúsenosti a váhate, priblížime vám ho v dnešnom blogu. Ľan je láska.

Čo je vlastne ľan?

Ľan je ekologická tkanina. Ľanové semienka sú schopné rásť takmer v akýchkoľvek podmienkach a nespotrebujú veľa vody. Pri pestovaní a ale aj pri spracovaní ľanu sa nepoužívajú chemické látky. Preto je tak skvelou voľbou pre produkty pre tých najmenších. 

Má termoregulačné vlastnosti, dobre absorbuje a odvádza vlhkosť, a preto v lete chladí a v zime hreje. Keď ako prikrývku zvolíte  napr. našu ľanovú deku, nemusíte sa báť, že by sa bábätko prehrievalo alebo mu bola zima. Deka je priedušná, ale aj zahreje.

Ďalšou jeho veľkou výhodou sú jeho antialergické vlastnosti. Je antibakteriálny aj antistatický (neelektrizuje a tým nepriťahuje prach) a preto je vhodný aj pre alergikov.

Pri ľane často počúvame obavy, že je príliš tvrdý a drsný, ale opak je pravdou. Ľan používaním a časom naopak mäkne. Vďaka svojej štruktúre má aj mierny masážny účinok na pokožku. A pritom je veľmi odolný voči oderu a poškodeniu, pretože ide o najpevnejšie a najsilnejšie prírodné vlákno. Ľanové produkty vám tak vydržia naozaj dlho krásne ako nové.

No a nemôžem zabudnúť na jeho nadčasovosť. Vzhľad prírodnej látky sa hodí ako do modernej tak aj vidieckej domácnosti. Naše prírodné a neutrálne odtiene ulahodia každému oku. Ľan nepodlieha trendom, je to ozaj materiál, ktorý nevyjde z módy a je veľmi udržateľnou voľbou.


Aké produkty si viete u nás z ľanu vybrať?

 

V podstate máme v ponuke celú výbavičku pre bábätko:

  • Ľanové hniezdo, ktoré s vašim dieťatkom porastie a poskytne mu pocit bezpečia kdekoľvek ho vezmete.

 

 

  • Ľanová zavinovačka, vďaka ktorej sa s bábätkom nebudú báť manipulovať ani oteckovia.

 

 

  • Už spomínaná ľanová deka, ktorú využijete doma aj na cestách.

 

 

  • Alebo hracia podložka, pre tie prvé chvíle na brušku, pozorovanie sveta, či prvépokusy o pretočenie na bruško.

 

 

 

Ale mysleli sme aj na staršie detičky a tak máme v ponuke aj ľanové posteľné obliečky, plachtu na matrac, vankúšik či mantinel do postielky. A do detskej izby je skvelý puf - váľací megavankúš, ktorý ocenia nielen deti, ale aj my rodičia, ktorí trávime s deťmi na zemi veľa času. A aby to celé ladilo, tak v našej ponuke nájdete aj závesný organizér alebo ľanové košíčky.

 

Tak čo myslíte, zaujal vás ľan? Vyskúšate ho? Som si istá, že budete spokojní a že si ľan zamilujete.