Posielame obratom, máme veci SKLADOM :)

Ako vznikla naša kontrastná mušelínka

Najlepšie nápady, ktoré uľahčujú život mamám určite vznikli z vlastnej skúsenosti rodičov. Takto to bolo aj s našou kontrastnou mušelínkou. Za jej príbehom stojím ja - mama a moja dcéra. 

 

Keď sa dcérka narodila, chcela som podporiť rozvoj jej zraku kontrastnými kartičkami. Počas vývoja v maminom brušku bábätká zrak nepoužívajú. Ten sa naplno vyvinie až po narodení.

Vývoj zraku je úzko spojený s vývojom mozgu, preto potrebuje vonkajšiu stimuláciu a rôzne podnety. Po narodení dieťa vníma hlavne svetlo, jeho zrak a ostrosť sú veľmi nízke,

vidí maximálne 20 - 40 cm čo je tá najkrajšia vzdialenosť matkinej tváre a bábätka na prsníku. 

 

Keď bábätko začne rozlišovať veci okolo seba, tak je to najmä tvár rodičov a veľmi silný kontrast. Čierna a biela farba vytvárajú najväčší kontrast, preto čiernobiele obrázky sú vhodné pre 

  • stimuláciu zraku, 
  • rozvíjajú pozornosť,
  • podnecujú prirodzenú zvedavosť detí
  • a upokojujú počas nadmerného vzrušenia.

 

Pri dcérke som vyskúšala kontrastné kartičky, ale veľmi rýchlo som pochopila, že to nie je tá správna voľba. Či už v postieľke alebo v hniezde - neustále jej padali. Aby ich používanie malo zmysel, museli byť blízko a ona si do nich búchala a namiesto zábavy a pokojnej chvíle bola iba nervózna. Chcela som vyskúšať zavesiť tieto kartičky aj na hrazdu, ale všetky moje deti boli pod hrazdou vždy nespokojné. Bolo potrebné nájsť iné riešenie...

 

V tom čase sme už šili naše produkty do výbavičky a idea na nový produkt sa začala rodiť sama. Plienky, mušelínky používajú mamy a deti denne. Bábätká na nich ležia, sú nimi prikryté, balia sa do nich. Čo takto mať mušelínku, ktorá bude v sebe ukrývať ďalšiu funkciu a bude rozvíjať aj mozog bábätiek a ich zrak. Nebolo to zo dňa na deň, ani za pár týždňov. Zistila som, že neviem, na koho by som sa s mojim nápadom obrátila. Nájsť výrobcu, dizajnéra a naštudovať si všetko potrebné mi trvalo rok.


Vedela som, že keď do toho pôjdem, chcem mať tie správne informácie a tak som si čítala rôzne štúdie o rozvoji detského zraku a mozgu. Prišla som k záveru ako by mala naša novinka - naša kontrastná mušelínka vyzerať a pustili sme sa do výroby.

 

V ďalšom blogu vám prezradím viac o dizajne našej mušelínky a čo za ním stojí. Tak sledujte náš Instagram, aby vám pokračovanie neuniklo, alebo sa prihláste na odber newslettra!